ΤΟΥΡΚΙΚΑ - Ξένες Γλώσσες Ωραιόκαστρο - Language Corner Oraiokastro - Xenes Glosses Oraiokastro - Αγγλικά Γερμανικά Ωραιόκαστρο
15600
page,page-id-15600,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

ΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκική γλώσσα  ανήκει στην τουρκική ομάδα των Αλταϊκών χωρών και έχει ομιλητές στην Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τα Σκόπια και σε άλλες χώρες, καθώς και σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ζουν αρκετά εκατομμύρια μετανάστες τουρκικής καταγωγής. Ο αριθμός των φυσικών ομιλητών της είναι αβέβαιος, κυρίως λόγω της έλλειψης επαρκών δεδομένων για τις μειονοτικές γλώσσες στην Τουρκία.

Η τουρκική γλώσσα είναι η επίσημη γλώσσα της Τουρκίας.

Έχουμε πρώτα γραπτά κείμενα από τον 8ο αιώνα. Η εμφάνιση της τουρκικής φιλολογίας με την στενή έννοια συμπίπτει με την ίδρυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας (14ος αιώνας).

 

Αναγνωρισμένα Πτυχία:

Κρατικά Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας

Το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, πραγματοποιεί εξετάσεις πιστοποίησης στην Τουρκική σε όλα τα επίπεδα από Α1 έως Γ2).

turkey